Over Ons

uit-5

Anteros is de LHBT+ studentenvereniging van Utrecht, bij ons is iedereen welkom en kun je lekker jezelf zijn. Als gezelligheidsvereniging organiseren we leuke borrels, feestjes en andere activiteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd door onze verschillende commissies. De commissies bestaan uit leden die zich graag actief inzetten voor de vereniging. Boven deze commissies staat het bestuur. Anteros heeft een zeskoppig bestuur dat geheel vrijwillig en met veel enthousiasme de vereniging draaiende houd.

Borrels

Wij organiseren elke woensdagavond vanaf 21:00 een borrel in onze stamkroeg Bodytalk (Oudegracht 64). Deze wordt druk bezocht door onze leden, maar ook door mensen van buiten de vereniging. Lid of geen lid, iedereen is welkom op deze borrels. Eén keer per maand organiseert onze borrelcommissie, de BorCie een leuke themaborrel! Deze borrels worden dan ook altijd extra druk bezocht. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor de datum van onze volgende themaborrel!

Activiteiten

Naast de borrels streeft onze activiteitencommissie, de Accie ernaar om voor onze leden elke maand een aantal andere activiteiten te organiseren. Denk aan gezellig bootje varen, laser gamen, een kroegentocht of een sportactiviteit. Ook hebben wij een maatschappelijke commissie die onder de gepaste naam SerieuCie de wat serieuzere activiteiten organiseert. Met lezingen en documentaires proberen wij een maatschappelijke bijdragen te leveren aan de LHBT+ gemeenschap.

Feestjes

Anteros is en blijft een gezelligheidsvereniging, wij zijn dan ook zeker niet vies van een feestje. Vier keer per jaar organiseert onze feestcommissie: de FeesCie een super tof feest. Dit doen we ook vaak in samenwerking met andere studentenverenigingen in Utrecht.  Het beste: onze feesten zijn toegankelijk voor iedereen!

Commissies

Hierboven zijn er al een aantal genoemd: de commissies van Anteros. Zonder commissies komt een vereniging nergens, wij zijn dan ook heel erg blij met onze commissies. Ze bestaan elk uit minimaal vijf enthousiaste leden die van alles organiseren voor de vereniging. Hier onder staan ze op een rijtje:

Activiteitencommissie

Borrelcommissie

Canal Pride commissie

EnSuite commissie 

Feestcommissie

Jaarboekcommissie

Kookcommissie

Kunst- en cultuur commissie

Maatschappelijke commissie

Reiscommissie

UITcommissie

 

 

Bestuur

Anteros is opgericht in 2010, het huidig bestuur is daarmee het achtste. Zij staan aan het hoofd van de vereniging en houden alles draaiende. De zes bestuursleden hebben elk hun eigen functie en zetten zich naast hun studie vol overgaven in voor de verenging. Hier lees je meer.

Vertrouwenspersonen

Als LHBT verenging vinden wij het bij Anteros belangrijk dat iedereen goed in zijn vel zit. Wanneer je ergens mee zit, iets kwijt wilt of even ergens over wilt praten dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersonen. Meer informatie vind je hier.

Lidmaatschap

Als lid van Anteros maak je deel uit van een gezellige groep LHBT+ studenten. Een lidmaatschap is geheel vrijblijvend en kost slechts 37,50 per jaar. Hier krijg je een hoop leuke borrels, etentjes en activiteiten voor terug. Daarnaast profiteer je van kortingen, zoals op drankjes in café Bodytalk. Meer informatie over een lidmaatschap vind je hier.