Creatieve tips om je kamer op te knappen!

Creatieve tips om je kamer op te knappen Anteros

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we veel tijd doorbrengen in onze huizen, kamers en appartementen. Deze periode heeft ervoor gezorgd dat de meest creatieve ideeën op het internet verschenen en mensen thuis hun plekje fijn maakten. We delen de meest creatieve en inspiratievolle ideeën die jij kan toepassen op jouw kamer.

Muren opknappen

Waarschijnlijk kwamen de muren wel op je af na een tijdje in quarantaine. Even wennen natuurlijk als je normaal elke dag je huis uit gaat en nu bijna tot helemaal niet buiten komt. Om jouw kamer leuker te maken, begin je natuurlijk met het opknappen van je muren. Zo kan je weer even het gevoel krijgen alsof je in een andere kamer bent. We beginnen dan ook met een nieuw lakje verf op de muren. Er zijn een aantal kleuren die jouw kamer een nieuwe frisse look kunnen geven. Als eerste, sprankelend oranje. Deze kleur heeft een levendige uitstraling waarmee je een sobere kamer volledig opfleurt. Als tweede, smaragdgroen. Deze kleur geeft een krachtig statement aan je kamer en gaat gepaard met toffe kunst aan je muur. En als derde optie, een natuurlijk kleurenpalet. Natuurlijke kleuren zorgen voor een warme uitstraling aan je kamer, waarbij je zelfs het liefst de hele dag in je kamertje doorbrengt. Als je het aandurft om je creatieve ideeën en schilderkunsten los te laten op je muren, probeer dan eens wat uit! Schilder je eigen figuren op de muur met behulp van tape of schilder je favoriete quote.

Decoratie toevoegen

De decoratie in een kamer mag zeker niet ontbreken. Onze aanrader: gebruik maken van kussens, foto’s, polaroids aan de muur, planten, vazen en lampjes. Accessoires maken je kamer sfeervol en knus. Dan je raamdecoratie; het veranderen van je raambekleding geeft namelijk een hele nieuwe en frisse look aan je kamer. Denk bijvoorbeeld aan vitrages achter je gordijnen om meer licht binnen te krijgen, maar toch privacy te behouden. Haal je gordijnen kant en klaar van Veneta.com.Hier vind je goedkope raamdecoratie met een fijne service.

Meubels opfrissen

Als je je huidige meubels al een tijdje in je kamer hebt staan, kan dat gaan vervelen. Een tripje naar de Ikea is dan niet eens nodig. Je kan makkelijk zelf je meubels een opknapbeurt geven. Ga aan de slag met een schuurspons en een pot verf. Neem bijvoorbeeld je tafel, als je deze schuurt neem je de huidige kleur van je tafel af. Zo kan je er vervolgens weer een nieuw lakje verf overheen doen. Misschien heb je nog wat creatieve ideeën die je kan uiten op jouw tafel. Zo voelt ‘ie al gauw weer als nieuw. Dit kan je natuurlijk ook doen met je kast of kledingrek!

Succes!