Maatschappelijk Anteros

Aangezien wij natuurlijk een vereniging zijn voor voornamelijk LHBTIQ+ studenten kan het eigenlijk ook niet ontbreken dat wij ons op maatschappelijk niveau ook inzetten voor de LHBTQI+ gemeenschap. Van gesprekken met de UU/HU/HKU over LHBTIQ+ beleid op scholen, het officieel ophangen van de regenboogvlag op de Uni gebouwen tijdens de pride/paarse-vrijdag/coming-out day, op bezoek bij de commissaris van de koning en bij de burgemeester en onszelf met alle kleuren van de regenboog laten zien op onze eigen boot tijdens de Canal Pride in Utrecht. Onze aanwezigheid in Utrecht is op maatschappelijk niveau zeker te voelen en met onze prachtige banner die straks rond de UITweek weer mooi boven de weg hangt, ook nog eens te zien! Ook zijn we erg trots op onze samenwerking met o.a. PANN en onze stamkroeg Bodytalk die zich beiden ook enorm inzetten voor de LHBTIQ+ community.

uu npo lecture 020
2022 14 05 familie dag 0016 1

Ben jij wat meer maatschappelijk ingesteld en laat dit jouw maatschappelijke hartje wat sneller kloppen? Dan kun je ook maatschappelijke activiteiten organiseren voor de vereniging. Denk aan activiteiten zoals politieke debatten, symposia over gender en diversiteit, lectures over PrEP, het kijken van een filmhuis film of een seks en drugs quiz. Hiervan kan jij dus mogelijk onderdeel worden als jij je aansluit bij onze prachtige vereniging.

Serieuscie

Wij hebben in onze vereniging één commissie die zich specifiek inzet voor de maatschappelijke activiteiten en kant van Anteros. En dat is de Serieucie. Deze maatschappelijke commissie organiseert bovengenoemde maatschappelijke activiteiten. De activiteiten gaan van serieuze onderwerpen zoals meer awareness creëren over zelfmoordpreventie naar wat luchtigere onderwerpen zoals het kijken van een maatschappelijk relevante film.

Lijkt het idee van in een commissie zitten die dit organiseert je wat? Of ben je benieuwd naar welke andere commissies we hebben? Klik dan hier om te kijken welke commissies we allemaal hebben.

2022 30 06 zelfverdediging 00132