Geschiedenis

Eerste Bestuur gigapixel standard scale

Op 22 juni 2010 werden de statuten getekend, die de oprichting van U.H.S.V. Anteros tot een feit maakte. Al een tijdje speelde oprichter Chubbs Koolman (rechts) met de gedachte om een vereniging op te richten, omdat er weinig mogelijkheden waren voor homostudenten om met elkaar in contact te komen. Bovendien was de combinatie studentikoos en homo lange tijd niet vanzelfsprekend.

Eerste bestuur 2

Het idee van Koolman werd goed ontvangen. Hij werd hierbij ondersteund door Ron Bartels, Wies Lommen, Joeri Arkink en Rianne Bergstra (van links naar rechts). Samen vormden zij het Eerste Bestuur der U.H.S.V. Anteros.

De naam Anteros is ontstaan op een PANN-feest, waar mensen hun stem konden uitbrengen op een toepasselijke naam voor de nieuw op te richten vereniging. Anteros is een figuur uit de Griekse mythologie en het broertje van Eros, die werd gebaard door Aphrodite omdat haar zoon zo eenzaam was. In tegenstelling tot Eros is Anteros de god van de wederliefde, die iedereen straft die ware liefde onbeantwoord laat.

De lijfspreuk der U.H.S.V. Anteros past bij deze mythologische traditie. “Amor Vincit Omnia” betekent niet alleen dat liefde alles overwint, maar ook dat alle soorten van liefde bestaansrecht hebben. Anteros wordt dan ook vaak gezien als beschermheer van LHBTQIA+’ers.