Op 22 juni 2010 werden de statuten getekend, die de oprichting van U.H.S.V. Anteros tot een feit maakte. Al een tijdje speelde oprichter Chubbs Koolman (rechts) met de gedachte om een vereniging op te richten, omdat er weinig mogelijkheden waren voor homostudenten om met elkaar in contact te komen. Bovendien was de combinatie studentikoos en homo lange tijd niet vanzelfsprekend.

Eerste Bestuur

Het idee van Koolman werd goed ontvangen. Hij werd hierbij ondersteund door Ron Bartels, Wies Lommen, Joeri Arkink en Rianne Bergstra (van links naar rechts). Samen vormden zij het Eerste Bestuur der U.H.S.V. Anteros.

De naam Anteros is ontstaan op een PANN-feest, waar mensen hun stem konden uitbrengen op een toepasselijke naam voor de nieuw op te richten vereniging. Anteros is een figuur uit de Griekse mythologie en het broertje van Eros, die werd gebaard door Aphrodite omdat haar zoon zo eenzaam was. In tegenstelling tot Eros is Anteros de god van de wederliefde, die iedereen straft die ware liefde onbeantwoord laat.

De lijfspreuk der U.H.S.V. Anteros past bij deze mythologische traditie. “Amor Vincit Omnia” betekent niet alleen dat liefde alles overwint, maar ook dat alle soorten van liefde bestaansrecht hebben. Anteros wordt dan ook vaak gezien als beschermheer van LHBT+’ers.

Adres

Princetonplein 9, 3584 CC Utrecht
Maandag – Vrijdag: 10:00-14:00
Donderdag: 10:00-16:00
KvK: 50238825

© U.H.S.V. Anteros 2010 – 2022 | Gemaakt met 🏳️‍🌈 door de Webcie

Anteros-portal log in

The page you are trying to visit is for members only. Log in with your member account or create one to gain access.

Aanmelden voor bestaande gebruikers