Ga terug naar de algemene pagina

1. "Wat voor activiteiten heeft Anteros?"

Anteros kent naast de wekelijkse borrels in de Bodytalk nog heel veel activiteiten: de grote reis, kanoën, picnic, barbeque, kerstdiner, kerstgala, poolen, cantus, zusjesborrels, lasergamen, intro- en winterkamp, wijnproeverijen, kookworkshops, schilderen, cocktailavonden, filmbesprekingen, kroegentochten, pubquizen, dansworkshop, themafeesten, themaborrels, commissiebedankdag, utrecht canal pride, yoga en nog veel meer.

2. "Hoe gaat Anteros om met corona?"

Bij Anteros hebben we natuurlijk ook moeten schakelen toen de quarantaine begon. Zo hebben wij een actieve Discord server, waar we samen onze vaste woensdagavond borrel konden doorzetten! Hier hebben we tijdens de quarantaine activiteiten gehad zoals een online pubquiz, spelletjes avonden met onder andere Cards Against Humanity, Jackbox en een digitale escaperoom! Verder organiseerde onze Fitcie livestreams om samen lekker te sporten.

Verder kunnen we tegenwoordig ook fysieke activiteiten doen, waarbij we natuurlijk 1.5 meter afstand houden, maar wel echt het hechte verenigingsgevoel te voelen is. Zo hebben we activiteiten als kanoën, weerwolven in het park, samen sporten in het park of zelfs lekker kunstzinnig schilderen in het park! We hebben ieder jaar ook de commissiebedankdag, waarbij iedereen van de commissies dit jaar kon bowlen! Zo zie je dat Anteros ook tijdens corona een toevoeging kan zijn op je studenten leven.

3. "Hoeveel leden en commissies hebben jullie?"

We hebben momenteel wel 210 leden en 13 commissies!

4. "Wat gebeurt er als ik me inschrijf?"

Vanaf het moment dat je je inschrijving verstuurd, of dat nou via de website, de mail of de post is, gaan we achter de schermen aan de slag. Je inschrijving wordt gecontroleerd en toegevoegd aan het ledenbestand. Er wordt een welkomsmail gestuurd met daarin allerlei handige informatie zodat je meteen op de hoogte bent van wat er relevant is voor jou als nieuwe Anteriaan! Zo vind je er informatie over het krijgen van een borrelbuddy, de toegang tot het online ledenportaal, de link naar onze merchandise en nog veel meer.

 

Afhankelijk van wat je het opgegeven als voorkeur wordt je in de besloten Facebook en/of Whatsapp geplaatst, waar evenementen van de vereniging worden aangekondigt. Via deze Whatsapp kan je ook onze vrijwilligerspoule, oproepenchat en spamgroep vinden, allemaal exclusief voor Anterianen natuurlijk. Zodra je in de Whatsapp of Facebook groep zit, kan je je opgeven voor activiteiten en op borrels gebruik maken van je korting aan de bar.

 

Wanneer je je inschrijft aan het begin van het jaar, dus tijdens de UIT of de weken erna, dan wordt je ook nog eens in een Introductiegroepje geplaatst. Twee ouderejaars en een aantal nieuwe Anterianen vormen zo’n groepje, en samen kan je dan naar activiteiten. Je kan deze ouderejaars, je “ouders”, met vragen bestoken en ze doen hun best om jullie de vereniging te laten kennen. Zo wordt het aangemoedigt al voor borrels af te spreken en gezellig samen naar activiteiten te gaan. Natuurlijk is dit alles volledig vrijwillig, maar deze super leuke start van het jaar is zeker een aanrader!

 

Aan het lidmaatschap zitten natuurlijk kosten, je contributie. Deze hoef je gelukkig niet meteen te betalen als je je inschrijft. De betaling gaat via een incasso, en twee weken van te voren hoor je al van ons dat we af gaan schrijven. Op zijn vroegst betaal je dus twee weken na je inschrijving, al is het waarschijnlijker dat het later (na een storting van DUO) pas gebeurt.

 

Dus, als je je inschrijft dan krijg je alle informatie om je jaar goed te beginnen, toegang tot allerlei media en onze activiteiten, en een super gezellig introductie groepje, wat wil je nou nog meer? Schrijf je snel in, we hebben zin om je te ontmoeten!

5. "Wat doet Anteros voor internationals?''

Anteros is een inclusieve vereniging, niet alleen voor Nederlands sprekende mensen maar ook voor niet Nederlands talige. De communicatie van Anteros wordt dan ook altijd tweetalig aangeleverd en de activiteiten worden zoveel mogelijk ook zo aangeboden.

Ook heeft Anteros al een klein groepje internationale studenten binnen zijn gelederen. Enkele van hen zijn dan ook lid van een commissie waarin de voertaal dan ook Engels is.

 

Tijdens de UIT wordt de Roze Wandeling op dinsdag middag 11 Augustus dan ook in het Engels aangeboden. Wanneer deze wandeling al geweest is en je toch graag een in het Engels zou willen hebben dan kan dit wanneer er genoeg animo is. Neem dan contact op met ons via onze social media kanalen of de chat op de website.