Uiteraard vinden wij het belangrijk dat iedereen goed in hun vel zit.
Wanneer je dus ergens mee zit, iets kwijt wilt of even ergens over wilt praten dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersonen. Denk bijvoorbeeld aan problemen omtrent je seksualiteit of andere persoonlijke problemen. Je kunt hen aanspreken op een borrel of per mail bereiken op vertrouwenspersoon@uhsv-anteros.nl. Alles wat je met onze vertrouwenspersonen bespreekt, blijft vertrouwelijk. Je kunt onze vertrouwenspersonen ook anoniem aanspreken door middel van een anoniem e-mailadres.Onze vertrouwenspersonen zijn beschikbaar voor Anterianen, maar ook voor mensen die geen lid zijn van de vereniging.
Onze vertrouwenspersonen dit jaar (2022-2023) zijn Gerco Korteweg, Sophie van Donselaar en Erin Lejeune. Zij zullen het hele jaar klaar staan voor jullie en proberen jullie op een zo goed mogelijke manier te ondersteunen met eventuele problemen. Heb je behoefte aan contact met een van onze vertrouwenspersoon, dan kun je Gerco, Sophie of Erin benaderen op de borrel of per e-mail bereiken.
Heb je het idee dat een gesprek met een vertrouwenspersoon niet voldoende is? Via hen of via het bestuur kunnen wij je meer bronnen bieden om hulp te vinden. vertrouwenspersoon@uhsv-anteros.nl of bestuur@uhsv-anteros.nl. Onderaan de pagina staan ook bronnen.
Maak kennis met onze vertrouwenspersonen

Erin Lejeune
Zelfmoordpreventie
Heb je per direct hulp nodig? De Nederlandse preventie lijn is beschikbaar via chat op www.113.nl/ of bel ze op 0900-0113. 113 Zelfmoord preventie is het nationale Nederlandse zelfmoord preventie centrum, die psychologen, psychiatoren en een grote groep volledig getrainde vrijwilligers in dienst hebben die 24/7, met een geheimhoudingsplicht, support geven via chat en telefoon. Aarzel niet om ze te bellen op 0900-0113 als jij of iemand die je kent zelfmoord overweegt of ten einde raad is. Hulp is mogelijk in Nederlands en Engels.
Mentale Crisiszorg
of bel: 030 230 8850
Klik op de belknop om direct te bellen met de crisisdienst (Utrecht stad) indien jij of iemand anders in een mentale noodsituatie zit.
Ook kun je je huisarts of (buiten werkuren) een huisartsenpost bellen. Zij adviseren je dan wat het beste in jouw situatie is.
Anders dan bij noodnummer 113, bel je bij het contact opnemen met de crisisdienst met een klein team medewerkers (bestaande uit een psychiater, psycholoog en bijv. een SPV’er).
Ondersteuning & Zelfhulp Mentale Gezondheid
De Britse mentale zorg stichting Mind is een goede bron voor extra information over mentale gezondheid, zij bieden ook allerlei specifieke advies- en zelfhulp bronnen aan. De Nederlandse organisatie PsyQ bied een reeks aan mentale hulp aan voor Nederlandse en internationale studenten. GGZ Nederland (Geestelijke Gezondheidszorg Nederland) is de sector organisatie van specialistische- en verslavingszorg aanbieders in Nederland.