Vertrouwenspersonen

Uiteraard vinden wij het belangrijk dat iedereen goed in hun vel zit.

Wanneer je dus ergens mee zit, iets kwijt wilt of even ergens over wilt praten dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersonen. Denk bijvoorbeeld aan problemen omtrent je seksualiteit of andere persoonlijke problemen. Je kunt hen aanspreken op een borrel of per mail bereiken op vertrouwenspersoon@uhsv-anteros.nl. Alles wat je met onze vertrouwenspersonen bespreekt, blijft vertrouwelijk. Je kunt onze vertrouwenspersonen ook anoniem aanspreken door middel van een anoniem e-mailadres.

Onze vertrouwenspersonen zijn beschikbaar voor Anterianen, maar ook voor mensen die geen lid zijn van de vereniging.

Onze vertrouwenspersonen dit jaar (2022-2023) zijn Gerco Korteweg, Sophie van Donselaar en Erin Lejeune. Zij zullen het hele jaar klaar staan voor jullie en proberen jullie op een zo goed mogelijke manier te ondersteunen met eventuele problemen. Heb je behoefte aan contact met een van onze vertrouwenspersoon, dan kun je Gerco, Sophie of Erin benaderen op de borrel of per e-mail bereiken.

Heb je het idee dat een gesprek met een vertrouwenspersoon niet voldoende is? Via hen of via het bestuur kunnen wij je meer bronnen bieden om hulp te vinden. vertrouwenspersoon@uhsv-anteros.nl of bestuur@uhsv-anteros.nl. Onderaan de pagina staan ook bronnen.

Foto van vertrouwenspersoon Gerco Korteweg

Gerco Korteweg

(hij/hem)

WhatsApp Image 2022 10 12 at 12.50.36 1

Sophie van Donselaar

(zij/haar)

WhatsApp Image 2022 10 12 at 12.50.25

Erin Lejeune

(hij/hem of hen/hun)

Zelfmoordpreventie

Heb je per direct hulp nodig? De Nederlandse preventie lijn is beschikbaar via chat op https://www.113.nl/ of bel ze op 0900-0113. 113 Zelfmoord preventie is het nationale Nederlandse zelfmoord preventie centrum, die psychologen, psychiatoren en een grote groep volledig getrainde vrijwilligers in dienst hebben die 24/7, met een geheimhoudingsplicht, support geven via chat en telefoon. Aarzel niet om ze te bellen op 0900-0113 als jij of iemand die je kent zelfmoord overweegt of ten einde raad is. Hulp is mogelijk in Nederlands en Engels.

Mentale-zorgcrisis

Altrecht Crisisdienst (Altrecht Crisisdienst)
Tel: +31 30 230 8850 (22.00 tot 08.30)
Altrecht is een specialistische mentale zorg ondersteuningsorganisatie in Utrecht. Deze crisisdienst is voor noodgevallen qua mentale zorg en kan gebruikt worden in urgente situaties, 24/7, als andere services onbereikbaar zijn. Engels kan gebruikt worden en vertalers voor andere talen kunnen ingezet worden als dit nodig is.

Mentale-zorgsupport & Zelfhulp

De Britse mentale zorg stichting Mind is een goede bron voor extra information over mentale gezondheid, zij bieden ook allerlei specifieke advies- en zelfhulp bronnen aan. De Nederlandse organisatie PsyQ bied een reeks aan mentale hulp aan voor Nederlandse en internationale studenten. GGZ Nederland (Geestelijke Gezondheidszorg Nederland) is de sector organisatie van specialistische- en verslavingszorg aanbieders in Nederland.