Wij vinden het belangrijk dat iedereen goed in hun vel zit.

Wanneer je ergens mee zit, iets kwijt wilt of even ergens over wilt praten dan kun je terecht bij onze vertrouwenscontactpersonen. Bijvoorbeeld wanneer je inzit over je seksualiteit, gender of andere persoonlijke onderwerpen. Je kunt onze vertrouwenscontactpersonen op meerdere manieren bereiken: je kunt ze bijvoorbeeld aanspreken op een borrel, maar je kunt ze ook per e-mail bereiken via het e-mailadres [email protected]. Alles wat je met onze vertrouwenscontactpersonen bespreekt, blijft vertrouwelijk. Je kunt onze vertrouwenscontactpersonen ook anoniem aanspreken door middel van een anoniem e-mailadres.

Indien jij of iemand anders mentaal niet lekker gaat en je op zoek bent naar hulp, klik dan op de rode knop of scroll naar de onderkant van de pagina.

Onze vertrouwenscontactpersonen zijn beschikbaar voor Anterianen, maar ook voor mensen die geen lid zijn van de vereniging.

Ons vertrouwenscontactpersoon dit jaar zijn Anne, Pien en JP. Zij zullen het hele jaar klaar staan voor iedereen die contact opneemt en zullen proberen iedereen op een zo goed mogelijke manier te ondersteunen. Heb je het idee dat een gesprek met een vertrouwenscontactpersoon niet voldoende is? We kunnen je via onze vertrouwenscontactpersonen, maar ook via het bestuur meer bronnen bieden om de juiste hulp te vinden die jij nodig hebt. Je kunt onze vertrouwenscontactpersonen bereiken via [email protected] of hun persoonlijke emailadres. Het bestuur van U.H.S.V. Anteros kun je bereiken via [email protected]. Onderaan deze pagina vindt je ook bronnen.

Maak kennis met ons vertrouwenscontactpersonen

pien vertrouwenspersoon

Pien

Zij/haar
Hoihoi, ik ben Pien (zij/haar). Ik ben 21 jaar en studeer Psychologie. Tussen de leden gaat veiligheid boven alles, en dit is dan ook een belangrijke drijfveer voor mij als vertrouwenscontactpersoon. Ik ben bereikbaar via de mail en in persoon op activiteiten en borrels, of het nu gaat over pesten, agressie, discriminatie of grensoverschrijdend gedrag. Wij gaan proberen je verder te helpen, of een luisterend oor bieden, dus kom vooral naar mij of de andere VCP’s toe. Ik sta graag voor je klaar!
jp vertrouwenspersoon

JP

Hij/hem
Hoi! Mijn naam is JP, kort voor Jean-Paul (hij), ik ben 24 en studeer Sportmanagement. Sinds 2022 ben ik lid bij Anteros. Ik zie mijn rol als vertrouwenscontactpersoon als een kans om bij te dragen aan veiligheid, toegankelijkheid en natuurlijk de gezelligheid van de vereniging. Of het nu gaat om borrels, activiteiten of via e-mail, voel je vrij om me aan te spreken over sociale veiligheid, mentale gezondheid en alles daartussenin. Aarzel niet om contact op te nemen met mij of een van mijn mede-VCP's als je ergens over wilt praten. In vertrouwen zet ik me in je verder te helpen.
anne vertrouwenspersoon

Anne

die/hen/hun
Hoii, ik ben Anne (die/hen/hun). Ik ben 26 jaar en zit in mijn afstudeerjaar verpleegkunde. Sinds afgelopen november ben ik lid van Anteros en ik vind het geweldig. Je kunt me voornamelijk vinden op borrels, feesten en de grotere activiteiten. Ik sta klaar voor al onze parels, dus kom naar me toe als je het ergens over wilt hebben, groot, klein, of gewoon koetjes en kalfjes.💛

Hulp nodig?

Hier zijn een paar hulpbronnen

Denk jij of iemand anders aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl.

Aarzel niet om 112 of 113 te bellen als jij of iemand die je kent zelfmoord overweegt of ten einde raad is.

Hulp is mogelijk in Nederlands & Engels:

113 rgb verwijsbanner rood icon

Bel direct 112 bij levensbedreigende situaties!

Wanneer je merkt dat jij of iemand anders niet lekker gaat en je niet weet wat voor hulp je inschakelen kunt, dan kun je als eerste stap doordeweeks altijd overdag je huisarts bellen. De persoon aan de telefoon zal je de nodige hulp aanbieden.

Buiten openingstijden van je huisartsenpraktijk -zoals tijdens de nacht, op zater- en zondagen of tijdens een vakantie- kun je altijd de huisartsenpost bellen.  De kosten van de huisartsenpost worden volledig gedekt door je zorgverzekeraar en is dus net zoals de hulp van je eigen huisarts(enpraktijk) kostenloos!

Het nummer van de huisartsenpost in Utrecht (stad) is 088 – 1309670.

Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. Wij geven je even dat steuntje in de rug. De hulp is vrijblijvend en anoniem.

Bellen met de telefonische hulpdienst kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Praten lucht op.

Bel 088 0767 000 voor een luisterend oor of bel een lokaal nummer (alleen de kosten voor je provider):